‘Vandaag weer een pareltje ontdekt!’

Door Judith van der Hulst, Strategieadviseur bij SRA
Vandaag was ik weer bij een van onze 370 SRA Accountantskantoren, Meester & Kuiper Accountants, om het cultuur- en gedragsonderzoek te presenteren.

Wat heeft dit kantoor het goed gedaan. Op bijna alle onderdelen, zoals kwaliteit, aansturing, samenwerking teams, ontwikkelings-mogelijkheden, ethisch bewustzijn en inclusiviteit, strategie, fouten cultuur en psychosociale arbeidsbelasting een uitstekende score.

De kwaliteit staat hoog in het vaandel, er wordt gesproken over kwaliteit en het is doorslaggevend bij beslissingen. Leidinggevenden zijn benaderbaar en tonen oprechte interesse en de medewerkers kunnen zeggen wat ze vinden en voelen en tegenspraak wordt niet uit de weg gegaan. Er worden complimenten aan elkaar gegeven, men helpt elkaar en van fouten wordt geleerd.

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd wat het geheim is?
Om te beginnen met het stoppen van pleisters plakken. De werkdruk is hoog, te hoog. Dan moet je dus echt overgaan op actie. Dat hebben ze dan ook gedaan door afscheid te nemen van klanten. Daarnaast is het heel belangrijk om oprechte aandacht te hebben voor je mensen. Leer de mens achter de mensen kennen. Wie zijn ze en wat drijft ze? Daarnaast is een goede combinatie van karaktereigenschappen van de vennoten belangrijk. Zo organiseert een vennoot regionale evenementen door middel van sponsoring en/of de inzet van collega’s; zoals Altius pupillenweekend en de Hilversumse city run. De andere vennoot is een echte vakspecialist, en ik ben een echt mensen-mens, aldus Jan-Peter van der Moer. Daarnaast moet je oog hebben voor de jonge medewerker , wat vinden zij belangrijk en realiseer je dit met elkaar. “Zo is onze fantastische fiscalist een half jaar met sabbatical. We missen hem erg op het werk, maar we krijgen er straks een nog gemotiveerde fiscalist voor terug!”

Wat een mooi en inspirerend gesprek! Dankjewel daarvoor Jan-Peter van der Moer.

De originele post ‘De mens achter de mens’ van juli 2022, vind je hier.
LinkedIn