BVHilversum interviewt Peter den Uil

Ondernemersvereniging BVHilversum interviewde Peter den Uil. Hij blikt terug op een ondernemende carrière die min of meer toevallig op zijn pad kwam.

Na zijn HEAO-studie had Peter wat tijd te overbruggen, voordat de militaire dienstplicht wachtte. “Ik kon aan de slag bij een accountantskantoor in Amsterdam, maar was wel verplicht om de opleiding te doen”, vertelt hij. Na twee en half jaar stapt hij over naar het Hilversumse accountantskantoor Van Dort.

Hoewel hij vooral cijfers heeft leren doorgronden, is hij meer geïnteresseerd in de menselijke kant van het werk, stelt Peter nadrukkelijk. “Ik noem mijzelf weleens gekscherend een financiële huisarts. Mensen zijn heel verschillend en het is belangrijk dat de oplossingen die ik aandraag bij hen passen. Dat ligt mij meer dan de pure vaktechniek.”

Peter is erg verbonden met de stad waar hij sinds zijn vijftiende werkt en woont. “Ik wil graag iets voor Hilversum betekenen. Zo ondersteunde Meester & Kuiper Altius en Hilversum Alive, en ben ik zelf betrokken bij de Wereldwinkel. Bij elke City Run zorg ik dat er minstens één team van Meester & Kuiper mee rent.”

Lees het hele interview met Peter op de website van BVHilversum.